Patronii clubului Colectiv rămân în AREST PREVENTIV

Patronii clubului Colectiv, Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, rămân în arest. Tribunalul București a admis, miercuri, cererea Parchetului General de prelungire cu 30 de zile a măsurii arestului preventiv pentru cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv, după ce Judecătoria Sectorului 4 hotărâse să-i plaseze în arest la domiciliu.

02 dec. 2015, 07:19
Patronii clubului Colectiv rămân în AREST PREVENTIV

Tribunalul a admis o contestație a procurorilor și a desființat decizia Judecătoriei Sectorului 4 din 27 noiembrie, instanța care hotărâse înlocuirea arestului preventiv cu arestul la domiciliu pentru cei trei.

Decizia Tribunalului Bucureşti este definitivă.

Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu se află în arest din 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

După o lună de arest preventiv, Judecătoria Sectorului 4 a decis să-i plaseze în arest la domiciliu, dar procurorii DNA au contestat decizia. Cei trei sunt acuzaţi de ucidere din culpă în dosarul privind tragedia din Clubul Colectiv, soldată cu 60 de morţi.

Judecătoria Sectorului 4 a respins, vineri, 27 noiembrie, cererea procurorilor de la Parchetul General de prelungire a arestului preventiv pentru cei trei acționari și administratori ai clubului Colectiv – Paul Gancea, George Anastasescu și Costin Mincu, urmând ca aceștia să fie plasați în arest la domiciliu.

Cei trei au fost arestați preventiv pe 3 noiembrie, ei fiind acuzați de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă în dosarul incendiului de la clubul Colectiv.

Procurorii de la Parchetul General susțin că incendiul de la clubul Colectiv s-a produs ca urmare a faptului că persoanele care aveau în administrare spațiul respectiv au încurajat și permis accesul unui număr de persoane mult peste limita admisă a clubului, în condițiile în care spațiul nu era prevăzut cu mai multe căi de evacuare în caz de urgență, precum și desfășurarea unui spectacol cu efecte pirotehnice (foc de artificii) în incinta acoperită a clubului, în condițiile amenajării interioare improprii unor astfel de activități, caracterizate prin existența unor materiale ușor inflamabile, montate cu încălcarea dispozițiilor legale și pentru evitarea costurilor suplimentare (obiecte de decor și pentru izolare fonică pe stâlpii de susținere, pereți și tavan, respectiv perete antifonat), cu consecința morții și vătămării corporale a mai multor persoane aflate în local.

În cadrul anchetei, procurorii au pus sechestru pe averea celor șase inculpați și a fost începută urmărirea penală față de SC Club Colectiv SRL, firma care administra clubul Colectiv, și Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă cu efectele pirotehnice, pentru săvârșirea infracțiunilor de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă cu victime multiple.

Bilanțul deceselor în urma incendiului de la clubul Colectiv se ridică la 60 de persoane.

CITEŞTE ŞI: Adrian Despot, primele declaraţii la o lună de la incendiul din Colectiv. „Cea mai bună terapie a fost…”