Prăpăd în Bangladesh: Ciclonul Roanu a ucis 23 de persoane

Ciclonul Roanu care a lovit coastele Bangladesh-ului a provocat moartea a cel puţin 23 de persoane şi alunecări de teren masive, cauzate de ploile care au însoţit vânturile puternice, informează oficialităţi ai poliţiei. .

22 mai 2016, 11:48

În afară de morţi şi dispăruţi, sute de case de la periferia localităţilor afectate din sudul ţării au fost luate de ape şi de vânturile puternice. În unele zone, nivelul inundaţiilor s-a ridicat şi la 2 metri, iar viteza vânturilor a ajuns şi la 88 de kilometri pe oră. 

Autorităţile bangladeshiene au relocat peste 500.000 de persoane în adăposturi. Cel puţin 23 de persoane şi-au pierdut viaţa, au confirmat oficialităţi din poliţie, potrivit abc.net.au

Sâmbătă, spre seară, condiţiile meteorologice începuseră să se îmbunătăţească, permiţându-le oamenilor din zonele care au fost afectate de ciclon să revină la casele lor, au mai informat autoritîţile bangladeshiene. Aproximativ 20 de sate de pe coasă au fost inundate şi în unele zone s-au produs alunecări de teren.

Citeşte şi Cel puţin 59 de persoane au murit lovite de fulgere, în Bangladesh

Autorităţile au închis porturile de pe râuri şi de la mare şi le-a ordonat nevelor pescăreşti şi altor ambarcaţiuni să nu iasă în larg.

Guvernul a avertizat că sunt posibile noi alunecări de teren în zonele sud-estice.