REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţele Bistriţa-Năsăud, Teleorman şi Arad rata de promovabilitate a fost de peste 80%

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. Profesorii au susţinut, miercuri, proba scrisa a concursului pentru ocuparea functiilor vacante de director si director adjunct din gradinite, scoli si licee. Proba a constat în rezolvarea unui test-grila ce a vizat evaluarea aptitudinilor cognitive si a competentelor manageriale ale candidatilor. Au fost declaraţi "admisi" cei care au realizat un punctaj de cel putin 35 de puncte dintr-un total de 50 de puncte. 

13 oct. 2016, 11:45
REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţele Bistriţa-Năsăud, Teleorman şi Arad rata de promovabilitate a fost de peste 80%

REZULTATE CONCURS DIRECTORI SIBIU. În data de 12 octombrie 2016 s-a desfăşurat la Colegiu Naţional „O.Goga” Sibiu proba scrisă din cadrul concursului naţional pentru ocuparea funcţiilor de director şi director adjunct din unităţile de învăţământ preuniversitar din judeţul Sibiu.
Au fost încărcate pe platforma electronică un număr de 202 dosare. După etapa de verificare a acestora au fost admise 199 dosare.

În urma evaluării probei scrise, rezultatele la nivelul judeţului Sibiu sunt următoarele:
•Admişi: 167 candidaţi
•Respinşi: 23 candidaţi
•În curs de evaluare: 8 candidaţi
•Neprezentaţi: 1 candidat
Rezultatele probei scrise sunt afişate la avizierul ISJ Sibiu şi pe pe site-ul ISJ Sibiu.

VEZI AICI LISTA CU REZULTATELE CONCURSULUI DE DIRECTORI

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţul Bistriţa-Năsăud, în urma desfăşurării probei scrise a concursului pentru ocuparea funcției de directori de unități de învățământ preuniversitar, doar 82,64% dintre candidați s-au calificat la probele următoare. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud, procentul de prezență în acest judeţ a fost de 97%. S-au înregistrat 4 absenți și un candidat s-a retras.

EDU.RO: 83,7%, rata de promovare a probei scrise a concursului pentru directorii de şcoli

Rata de promovare a probei scrise susținute, miercuri, de candidații care au participat la proba scrisă din cadrul concursului de ocupare a funcțiilor vacante de director și director adjunct din unitățile de învățământ preuniversitar, este de 83,7%, potrivit datelor furnizate de inspectoratele școlare județene. Detalii, aici. 

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţul Arad, din totalul de 116 candidaţi înscrişi, 103 au fost declaraţi admişi

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţul Gorj, 182 de candidaţi au participat la concursul pentru ocuparea funcţiei de directori de unităţi de învăţământ. Dintre aceştia, 144 au fost admişi, 5 persoane au absentat, 6 s-au retras şi 27 au fost declaraţi respinşi. 

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţul Alba79 de dosare au fost admise, 9 dosare au fost respinse, în vreme ce alte 60 de lucrări sunt în curs de evaluare. Doi candidați au fost absenți. Proba scrisă a avut loc miercuri la Colegiul Național ”Horea, Cloșca și Crișan” din Alba Iulia.

REZULTATE CONCURS DIRECTORI. În judeţul Teleorman, peste 85% dintre candidaţi au fost declaraţi admişi în cadrul concursului pentru ocuparea unei funcţii de conducere în unităţile de învăţământ din judeţ, 21 dintre aceştia nereuşind să treacă de proba scrisă. Din totalul celor 141 de cadre didactice înscrise, 115 au reuşit sa acumuleze cel puţin 35 de puncte din cele 50 posibile, pentru a promova aceasta probă. Alţi cinci candidaţi sunt în curs de evaluare deoarece membri ai comisiilor de evaluare nu s-au putut prezenta.

Concursurile au fost susținute de dascăli în aceleași condiții în care susțin elevii Bacalaureatul și Evaluarea Națională, în centre supravegheate audio-video.

Probele de interviu și evaluare a CV-ului se vor desfășura în perioada 17 octombrie – 17 noiembrie 2016 în locațiile stabilite de inspectoratul școlar din fiecare judeţ în parte.

Concursul pentru ocuparea postului de directori de unităţi de învăţământ preuniversitar are doua componente, una nationala si una locala:

I. O proba scrisa, la nivel national, care a constat in rezolvareaa unui test-grila, cu subiecte elaborate de minister, prin care s-a vrut evaluarea aptitudinile cognitive si competentele manageriale ale candidatilor, ambele cu o pondere de 50%.  

II. Doua probe la nivelul comisiilor judetene si cu monitorizarea observatorilor desemnati de minister:

  • analiza CV-ului  – realizata in plenul comisiei de concurs, in prezenta candidatului, prin acordarea de puncte potrivit criteriilor si punctajelor prevazute de metodologie si pe baza documentelor din dosarul de inscriere care dovedesc cele afirmate in CV;
  • interviu in fata comisiei de concurs – in care se apreciaza scrisoarea de intentie, calitatea si sustinerea de catre candidatia ofertei manageriale si a unui plan operational pentru un an. Desfasurare: maximum 30 de minute

Toate probele sunt obligatorii.

Pentru fiecare probă de concurs punctajul maxim este de 50 de puncte, iar punctajul minim de promovare este de 35 de puncte. Sunt declarați ‘admiși’ candidații care au realizat un punctaj de cel puțin 35 de puncte pentru fiecare probă și din cumularea punctajelor celor trei probe de concurs, un punctaj total de cel puțin 105 puncte.

Calendarul concursului de director şi director adjunct:

17 octombrie 2016 – 17 noiembrie – Interviul si evaluarea CV-ului 
18 noiembrie 2016 
– Afisarea rezultatelor concursului
21-23 noiembrie 2016 –
 Depunerea contestatiilor
24 noiembrie 2016 – 9 decembrie 2016
 – Solutionarea contestatiior si afisarea rezultatelor finale
16 decembrie 2016 
 Validarea in consiliul de administratie al inspectoratului scolar a rezultatelor finale si transmiterea acestora la minister