SIMONA HALEP-SARA ERRANI 6-4, 6-4. Simona joacă FINALA la Toronto

Simona Halep, cap de serie numărul 2 în turneul de la Toronto, va juca duminică finala Rogers Cup. Simona Halep, urmează să lupte duminică pentru trofeul pus în joc în Canada cu învingătoarea din cea de-a doua semifinală, în care se înfruntă americanca Serena Williams, numărul unu mondial și principala favorită a turneului de la Toronto, și elvețianca Belinda Bencic.

RomaniaTV.net
15 aug. 2015, 06:53
SIMONA HALEP-SARA ERRANI 6-4, 6-4. Simona joacă FINALA la Toronto

Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat în finala Rogers Cup după ce a învins-o pe italianca Sara Errani, locul 17 WTA şi favorită 15, în semifinale, cu scorul de 6-6, 6-4. 

A fost o atmosferă de meci de fotbal, sâmbătă, la Aviva Center din Toronto, o arenă de 12.500 de locuri, aproape plină la partida Halep – Errani. Sutele de români din tribune au oferit un fond sonor incendiar încă de la intrarea jucătoarelor pe teren. „Si-mo-na, Si-mo-na” a răsunat pe tot parcursul partidei. Fanii au ovaţionat orice schimbare a cifrelor de pe tabela de marcaj din dreptul Simonei Halep, şi atunci când românca făcea punctul, dar şi când greşea italianca. Arbitrul de scaun a intervenit de câteva ori pentru a mai domoli zgomotul, demn cel puţin de Cupa Davis sau Fed Cup.

„Suntem în România sau în Canada?”, a fost întrebată la finalul partidei Simona Halep la interviul de pe teren, după ce fanii români au fost la nivelul de la întâlnirea de Fed Cup câştigată de România, la Montreal, în faţa Canadei, în aprilie.

Halep s-a impus după oră și 35 minute de joc în fața lui Errani, iar calificarea în finală îi asigură un cec de 227.640 dolari și 585 de puncte WTA.

Românca a înregistrat cu această ocazie cea de-a 301-a victorie din cariera sa de jucătoare profesionistă de tenis, precizează WTA. Astfel, după aproximativ 5 luni, de la finala de la Indian Wells, pe care a şi câştigat-o, Simona va juca din nou cu trofeul pe masă într-un turneu WTA. Statistica este mai multe decât încurajatoare pentru româncă: de fiecare dată când s-a calificat într-o finală în 2015, ea a şi câştigat turneul respectiv.

Reprezentanta țării noastre, aflată pe locul 3 în ierarhia mondială, urmează să dispute, astfel, a patra sa finală în circuitul WTA de la începutul acestui an, după cele câștigate la turneele Shenzhen (China), Dubai (Emiratele Arabe Unite) și Indian Wells (SUA), toate pe suprafață dură, ca și cel de la Toronto.

Simona Halep, urmează să lupte duminică pentru trofeul pus în joc în Canada cu învingătoarea din cea de-a doua semifinală, în care se înfruntă americanca Serena Williams, numărul unu mondial și principala favorită a turneului de la Toronto, și elvețianca Belinda Bencic.

Simona Halep s-a calificat în a 18-a finală din carieră

Jucătoarea de tenis Simona Halep, locul 3 WTA şi cap de serie numărul 2, s-a calificat pentru a 18-a oară într-o finală a unui turneu WTA, după ce a învins-o, sâmbătă, cu 6-4, 6-4, pe Sarra Erani, locul 17 WTA, în semifinale Rogers Cup, o competiţie de categorie Premier 5.

Românca de 23 de ani a câştigat 11 turnee, la Shenzhen (WTA), Dubai (Premier 5), Indian Wells, toate trei în 2015, Doha (Premier 5), Bucureşti (WTA), ambele în 2014, Nurnberg (WTA), ‘s-Hertogenbosch (WTA), Budapesta (WTA), New Haven (Premier), Moscova (Premier) şi Sofia (turneul „mic” al campioanelor), toate cele şase în 2013.

Halep a mai disputat şase finale, WTA Finals – Singapore (Turneul Campioanelor), Roland Garros (Grand Slam), Madrid (Premier Mandatory), toate trei în 2014, Bruxelles (Premier), în 2012 şi Fes (WTA), în 2011 şi 2010.

Halep: Din punctul meu de vedere pot să spun că am câştigat turneul

Jucătoarea Simona Halep, locul 3 WTA, a declarat, sâmbătă, după ce s-a calificat în ultimul act al turneului de la Toronto, că se simte ca şi cum ar fi câştigat competiţia şi că duminică se va bucura de finala la care şi-o doreşte ca adversară pe Serena Williams, liderul mondial.

„Bineînţeles că vreau să joc cu Serena, este întotdeauna o mare provocare să joc cu ea. Vreau să vă zic ceva, dar să nu spuneţi nimănui, din punctul meu de vedere pot să spun că am câştigat turneul. Dacă joc împotriva ei mâine va fi o provocare şi nu am nimic de pierdut, mă voi bucura de finală”, a spus Halep zâmbind, după ce a câştigat meciul cu italianca Sara Errani.

UPDATESIMONA HALEP-SARA ERRANI LIVE SCORE 6-4, 6-4

 – Simona Halep a trecut și de Sara Errani și va juca finala la Toronto

– Simona Halep serveste pentru meci, după ce Sara Errani a avut o dispută cu fanii din tribune, deranjată că o suţin prea vocal pe Simona

– Halep îşi adjudecă un game important, 4-2 pentru ea în setul doi

– Halep începe şi setul doi în forţă, cu un break!

– Simona Halep se impune cu 6-4 în primul set, după ce a revenit de la scorul de 0-2. Românca este susţinută frenetic de fani din tribune.

Simona Halep deschide sâmbătă ziua de tenis la Toronto, urmând să joace împotriva italiencei Sara Errani, într-o partidă care va avea loc cu începere de la ora 20.00 şi va fi transmisă în direct de Dolce Sport 2. Meciul va fi urmat de o semifinală de dublu, Bethanie Mattek-Sands/Lucie Safarova (SUA/Cehia), cap de serie numărul 3 – Kristina Mladenovici/Karolina Pliskova (Franța/Cehia).

Pe terenul central se va disputa apoi a doua semifinală de simplu, Serena Williams – Belinda Bencic.

SIMONA HALEP-SARA ERRANI LIVE VIDEO. Halep şi Errani s-au mai întâlnit de trei ori în circuitul WTA, scorul întâlnirilor directe fiindu-i favorabil compatrioatei noastre, scor 2-1.

2013
Miami, SUA
turul 2 HARD
6-1 6-0
 
2014
Doha, QATAR
sferturi HARD
6-2 6-0
 
2015
Stuttgart, GERMANIA
sferturi ZGURĂ
6-4 6-4

Ca urmare a calificării în sferturile de finală, Simona Halep şi-a asigurat un cec în valoare de 111.940 dolari şi 350 de puncte WTA