Sorin Oprescu, mutat la Fundeni. Avocat: Va fi supus unei investigaţii privind nodulul la plămâni

Sorin Oprescu va fi transferat, miercuri, la Spitalul Fundeni din Capitală, unde va fi suspus unei investigaţii medicale amănunţite, după ce medicii i-au descoperit un nodul la plămân. Edilul suspendat al Capitalei va ajunge, miercuri, în jurul orei 9.00, la Spitalul Fundeni.

13 oct. 2015, 15:20
Sorin Oprescu, mutat la Fundeni. Avocat: Va fi supus unei investigaţii privind nodulul la plămâni

Sorin Oprescu, internat în prezent la Institutul Național de Diabet „Paulescu”, va fi transferat, miercuri, la Spitalul Fundeni din Capitală. „Investigatiile de aici (Institutul Național de Diabet – n.r.) s-au finalizat. Miercuri dimineaţă, în jurul orei 9.00-9.30, Sorin Oprescu va fi dus la Spitalul Fundeni pentru investigaţiile la plâmâni. La 12.30, acesta va fi supus unei investigaţii amănunţite cu privire la nodulul la plămân„, a declarat Alexandru Chiciu, unul dintre avocaţii lui Sorin Oprescu.

Avocatul lui Oprescu a mai spus că a fost depusă o nouă solicitare de înlocuire a arestului preventiv și că au apărut elemente noi în dosar, favorabile apărării.

Marti am depus o solicitare suplimentara, in sensul unei cereri de inlocuire a masurii arestului preventiv cu o masura alternativa si am primit si un termen pe care i l-am adus la cunostinta clientului nostru, 20 octombrie. Au aparut noi probe la dosar: pe de o parte sunt chestiunile care tin de sanatate, dar au aparut si elemente noi, pe care noi le consideram favorabile strategiei de aparare, elemente de fond noi.

Avand in vedere declaratiile pe care le-au avut martorii audiati, avand in vedere punctul exprimat de judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti, desi soluatia a fost nefavorabila, totusi considerentele motivationale sunt fundamentale in sensul a ceea ce apararea a spus de-a lungul a acestor 30 de zile, avand in vedere elementele probatorii pe care le-am solicitat procurorilor, cred ca sunt modificari substantiale de la luare masuarii arestului preventiv si pana acum, in favoarea apararii lui Oprescu„, a explicat Alexandru Chiciu.

Procurorii DNA au refuzat solicitarea lui Sorin Oprescu de a se confrunta cu denunțătorul său. „A fost decizia procurorilor. Intelegem sa o respectam. Ei au apeciat ca nu este nevoie ca Sorin Oprescu sa fie fata in fata cu denuntatorul domniei sale. Ne-ar fi ajutat. Era o principala solicitare a apararii. Vom merge mai departe la instanta„, a declarat avocatul Alexandru Chiciu.