Teatrul Nottara reia spectacolele. Care va fi prima premieră din 2016 şi unde se va juca

Spectacolul "Familie de artiști", după un text de Kado Kostzer și Alfredo Arias, în regia lui Alexander Hausvater, este prima premieră a Teatrului Nottara din 2016 și va fi prezentată pe 20 ianuarie la Sala Radu Beligan a Teatrului de Comedie.

RomaniaTV.net
11 ian. 2016, 15:39
Teatrul Nottara reia spectacolele. Care va fi prima premieră din 2016 şi unde se va juca

„Familie de artiști” este o piesă argentiniană, scrisă de Kado Kostzer și Alfredo Arias. „O consider una dintre primele zece piese contemporane extraordinare scrise în ultimii 30 de ani. În cariera mea de artist s-a întâmplat rareori să lucrez la un spectacol care deodată, printr-un accident, atinge o vână a istoriei, a politicii, a ceea ce trăim noi. (…) Acest spectacol vorbește de o familie care este evacuată dintr-un cartier demolat pentru că trebuie ca acolo să se construiască o autostradă, pentru că trebuie ca proiectul să ia locul umanității”, a afirmat luni, într-o conferință de presă, regizorul Alexander Hausvater.

Autorii prezintă povestea tragicomică a unei familii de artiști care trăiește în propria realitate transformându-și casa într-un muzeu al tuturor artelor.

Din distribuția spectacolului fac parte Florina Cercel, Victoria Cociaș, Crenguța Hariton, Ada Navrot, Ion Haiduc, Ioana Calotă, Gabril Pătru, Ghighi Eftimie, Alexandru Mike Gheorghiu, Raluca Jugănaru și Daniela Tocari.

Muzica poartă semnătura compozitorului Tibor Cari, decorul-simbol este realizat de Carmencita Brojboiu, coregrafia aparține Vicăi Bucun, iar costumele sunt concepute de Stela Verebceanu.