Vasilescu: Iohannis trebuie să facă lumină în trecutul întunecat care îl leagă de traficul de copii

Olguţa Vasilescu, vicepreşedintele PSD, susţine că prezidenţiabilul Klaus Iohannis trebuie să facă lumină în trecutul extrem de întunecat care îl leagă de traficul de copii din România.

24 oct. 2014, 08:03
Vasilescu: Iohannis trebuie să facă lumină în trecutul întunecat care îl leagă de traficul de copii

„Ştim foarte clar un lucru: domnul Klaus Werner Iohannis vrea să fie preşedintele României. Şi mai ştim că acelaşi domn Iohannis a fost, conform propriilor declaraţii, implicat în adopţiile internaţionale de copii din Sibiu, în anii ’90. Este dreptul românilor să afle de la dl. Iohannis dacă a fost doar şofer de familii străine sau samsar în aceste afaceri. Pentru că, în momentul în care primeşti bani sau cadouri în schimbul serviciilor pe care le prestezi, vorbim despre afaceri, în niciun caz despre acte de filantropie, în urma cărora trei copii români, vitregiţi de soartă, au fost ajutaţi să-şi găsească o familie.

De ce, timp de 24 de ani, nu a acţionat domnul Iohannis într-o manieră care să închidă acest episod gri din trecutul său? De ce nu s-a interesat de soarta acelor micuţi? De ce nu a ajutat familia Iliuţ să îi revadă, măcar o dată, pe cei trei copii, pentru a se asigura că sunt bine, că sunt sănătoşi? Acestea sunt întrebări cât se poate de normale, de legitime, la care un candidat pentru preşedinţia României este obligat să ofere răspunsuri.

Este inacceptabilă tăcerea lui Klaus Iohannis pe acest subiect, dezinteresul profund pe care un cetăţean care se vrea preşedintele tuturor românilor îl arată pentru cele trei suflete româneşti despre care nimeni nu mai ştie astăzi nimic. Klaus Werner Iohannis trebuie să facă lumină în trecutul extrem de întunecat care îl leagă de traficul de copii din România. În caz contrar, toate semnele de întrebare care planează asupra domniei sale mă îndeamnă să cred că faptele relatate în presa ultimilor ani pe acest subiect sunt de-a dreptul cutremurătoare”, a declarat Lia Olguţa Vasilescu.