Ce fel de pâine putem consuma zilnic fără să ne îngrașe. Mihaela Bilic: „N-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu”

Mulți evită să consume pâine, fiindu-le teamă că vor acumula kilograme în plus. Totuși, există și tipuri de pâine care nu îngrașă.

20 feb. 2024, 09:57
Ce fel de pâine putem consuma zilnic fără să ne îngrașe. Mihaela Bilic: „N-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu”

Mihaela Bilic, medic primar diabet, nutriție și boli metabolice, a vorbit despre ce tip de pâine e acceptată pentru a fi consumată zilnic, fără să îngrașe.

„Pâinea n-o consider deloc ca fiind inamicul public numărul unu, cu condiția ca respectiva pâine să fie o felie și să fie în varianta de asta e porția noastră de făinos. Deci dacă avem trei mese în zi, fiecare dintre ele – sau măcar două dintre ele – pot avea o felie de pâine. O felie de pâine are 80 de calorii, deci nu e nimic grav”, a declarat Mihaela Bilic.

Citește și Mihaela Bilic, despre ce trebuie să faci pentru a avea o digestie corectă, potrivit învățăturilor înțelepților budiști: „Este cel mai bun obicei”

Mihaela Bilic: „Dulcele cel mai bun este înghețata”

Mihaela Bilic nu e nici împotriva dulciurilor și nu le consideră pe toate inamici ai kilogramelor. Nutriționista consideră că înghețata este cel mai bun dulce fiindcă e săracă în calorii, iar consistența ei oferă satisfacție din punct de vedere mental.

„Dulcele cel mai bun este înghețata. Și aș vrea să știm că inclusiv înghețata o putem mânca și în sezonul rece, nu doar când este cald – cu atât mai mult acum, când este cald. Are mai puține calorii și este mai satisfăcătoare pentru capul nostru, pentru că e cremoasă. Deci această consistență cremoasă aduce o satisfacție, cu condiția să citim eticheta, să nu aibă mai mult zahăr. Și atunci trebuie făcut un balans bun”, a afirmat dr. Mihaela Bilic pe Facebook.

Citește și Adrian Minune dezvăluie adevăratul motiv pentru care soția lui nu a divorțat de el, deși a înșelat-o mai bine de 15 ani: „E cu capul pe umeri. Suntem egali”