Pâinea cu dovleac, un adevărat deliciu al toamnei. Cu greu îi poate fi uitat gustul

Dovleacul este fructul toamnei care ocupă primul loc în preferințele oamenilor. Nu doar că este gustos, dar are și numeroase beneficii pentru sănătate, putând fi integrat în preparate care mai de care mai delicioase.

18 oct. 2023, 13:23
Pâinea cu dovleac, un adevărat deliciu al toamnei. Cu greu îi poate fi uitat gustul
Pâinea cu dovleac, un adevărat deliciu al toamnei. Cu greu îi poate fi uitat gustul

Pâinea cu dovleac cu siguranță vă va da pe spate în acest sezon. Un preparat deosebit, al cărui gust nu poate fi uitat prea ușor, pâinea cu dovleac va cuceri orice gurmand, indiferent de preferințe. Rețeta este pe cât de simplă, pe atât de importantă pentru gustul impresionant.

Citește și: Chec cu dovleac copt! Rețeta genială a bunicii cu care nu vei da niciodată greș. Trebuie neapărat să o încerci

Rețeta simplă de pâine cu dovleac

Pentru a prepara pâine din dovleac, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 500 g piure de dovleac, 4 ouă, 1 cană cu ulei vegetal, 2/3 cană apă, 3 căni cu zahăr, 3 ½ căni cu făină. De asemenea, mai sunt necesare 2 lingurițe cu praf de copt, 1 ½ linguriță cu sare, 1 linguriță cu scorțișoară, 1 linguriță cu nucșoară, ½ linguriță cuișoare, ¼ linguriță cu ghimbir măcinat.

Începeți prin a încălzi cuptorul la 180 de grade și tapetați cu ulei și făină trei forme pentru copt pâinea. Într-un bol mare puneți piureul de dovleac, ouăle, uleiul, apa și zahărul și bateți foarte bine cu mixerul. Într-un alt vas amestecați făina, sarea, praful de copt, scorțișoara, nucșoara, cuișoarele și ghimbirul. Se amestecă foarte bine toate ingredientele și se toarnă compoziția în forme. Se introduce în cuptor și se lasă la copt aproximativ o oră.

Dovleacul este o sursă excelentă de vitamina A și antioxidanți, precum alfa-carotenul și beta-carotenul. Acest fruct protejează pielea de daunele cauzate de soare și reduce riscul de boli ale ochilor, întărește sistemul imunitar și ajută la lupta împotriva infecțiilor. Tot dovleacul vă ajută să pierdeți din kilogramele în plus.

Pentru acest lucru e important să consumați zilnic o cană cu dovleac gătit, care are în jur de 245 de grame, care conțin mai mult de 50 de calorii. De asemenea, dovleacul e o sursă extraordinare de fibre, care vă ajută să vă simțiți sătui mult mai repede și să nu mai ronțăiți atât de multe lucruri între mese. Bogat în potasiu, dovleacul este extraordinar pentru sănătatea inimii și scade riscul de a suferi un accident vascular cerebral.

Citește și: Rețete de toamnă! Cum să prepari cea mai bună plăcintă cu dovleac. Secretul bunicii din Moldova pe care toate gospodinele trebuie să îl știe