Planta care este mai scumpă decât carnea de porc! Tot mai mulți români o cultivă, pentru că aduce mai mult profit afacerilor. ”Nu mai facem față comenzilor”

Există o plantă în țara noastră, care este mai scumpă decât carnea de porc! Mulți români au început să o cultive, pentru că este mai scumpă, deci, și profitul este mai mare. Vezi mai jos toate detaliile.

17 mart. 2024, 13:14
Planta care este mai scumpă decât carnea de porc! Tot mai mulți români o cultivă, pentru că aduce mai mult profit afacerilor. ”Nu mai facem față comenzilor”

Dacă nu știai, există o plantă în România, care este mai scumpă decât carnea de porc. În ultimii ani, se cultivă de către mulți producători, dar nu mulți români își permit să o cumpere.

Citește și Planta minune care scade colesterolul. Ceaiul preparat are proprietăți vindecătoare și încălzește organismul

Un kilogram cu această plantă poate ajunge până la 40 sau chiar 50 de lei kilogramul în supermarketuri, însă fermierii vând ceva mai ieftin dacă achiziționezi direct de la ei, cu 36 de lei kilogramul.

Tot în supermarketuri, găsești o legătură care costă până la 20 de lei.

Dacă deja te-ai gândit, este vorba chiar despre renumitul sparanghel, care de câțiva ani este introdus în multe diete.

De asemenea, cultivând sparanghel, mulți români au dat lovitura.

Românii investesc bani mulți în această afacere

Este și cazul a doi soți din Suceava, care au adus sparanghel tocmai din Olanda și l-au plantat în România.

Mai mult decât atât, aceștia și-au convins un membru al familiei să înlocuiască grâul și porumbul cu sparanghelul.

„Soiul este din Olanda. Dacă e soare, vreme bună, caldă, avem şi producţie. Anul ăsta am recoltat zi de zi. Anul trecut, o zi da, trei nu, depinde după cerinţe, cine voia sparanghel, prieteni, cunoscuţi”, a declarat Cosmin Cîmpanu, agricultor, potrivit Observator.ro.

Asta nu este tot, de exemplu, alți agricultori s-au inspirat de la italieni, după ce au lucrat în peninsulă la cules sparanghel 15 ani.

Este cazul lui Cătălin Ioan Laiu, din județul Neamț.

La început, românul a fost nevoit să 10.000 de lei în afacerea sa. Acum, se bucură de 3000 de lei și pe săptămână din ceea ce vinde.

„Nu mai facem faţă comenzilor. Vrem să mai plantăm un hectar (….) Restaurante, foarte mulţi casnici (sunt clienții pe care îi are, n.r)”, a declarat bărbatul pentru Știrile Protv.

Sparanghelul merge foarte bine cu salate, la micul dejun cu ouă, alături de carne la grătar sau la cuptor.

Conform nutriționiștilor, conține o substanță foarte nutritivă, care contribuie la regenerarea celulară a organismului. Este vorba despre asparagină, cu un conținut ridicat de antioxidanți.

Citește și Planta care se roagă pentru casă: Sănătate, noroc și productivitate

„Asparagina, substanţa din structura sparanghelului, ajută la regenerarea celulară a organismului. Are un conţinut ridicat de antioxidanţi. Ne ajută să ne păstrăm sănătatea tubului digestivid, dar şi cea a sistemului imunitar”, a transmis și Daniela Bălănuc, nutriționist.