Veste bună pentru şoferi: Autostrada Bucureşti-Ploieşti a intrat în linie dreaptă

Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România a emis ordinul de finalizare a primilor 3,3 km din autostrada Bucureşti-Ploieşti şi a nodurilor peste Centura Bucureşti şi cel de la Moara Vlăsiei.

RomaniaTV.net
28 mart. 2016, 10:08
Veste bună pentru şoferi: Autostrada Bucureşti-Ploieşti a intrat în linie dreaptă

Oficialii Companiei Nationale de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania au explicat ca primii 3 km din autostrada Bucuresti-Ploiesti vor avea trei noduri rutiere.

„Traseul autostrăzii începe din strada Petricani-Fabrica de Glucoză, în apropiere de Mobexpert. Este o intersecție în cruce în zona Petricani, apoi proiectul are în vedere construcția unor noduri rutiere în zona Gherghiței și în Voluntari, la Strada Popasului. Nodul rutier din zona Gherghiței face legătura Sectorul 2 spre sudul Capitalei. Nodul rutier din zona Petricani asigură legătura cu partea de nord a Bucureștiului. După ieşirea din Capitală, traseul autostrăzii trece în apropiere de localitatea Voluntari, apoi secțiunea se racordează la autostrada deja construită“, au declarat oficialii din cadrul CNADNR.

Cei 3,3 km de autostradă nu vor avea bandă de urgență, insa vor exista trei benzi pentru circulație. „Constructorul este obligat să realizeze și sistemul de iluminare și să monteze panouri fonoabsorbante pentru a reduce zgomotul, în condiţiile în care această porţiune este aproape de clădiri. Asocierea Euro Construct Trading ‚98-Aktor se ocupă și de construcția nodului rutier de la Centura Capitalei, nodului rutier de la Moara Vlăsiei și a unui spațiu de servicii de la km 10“, precizeaza specialiștii din CNADNR.

Contractul de proiectare și de execuție are o durată de implementare de 22 de luni, 4 luni reprezentand perioada de proiectare și 18 luni durata de execuție, potrivit Capital.ro.