Anchetatorii americani au găsit CUTIA NEAGRĂ a trenului deraiat în Philadelphia

Anchetatorii americani au găsit cutia neagră a trenului regional care a deraiat marți seară lângă Philadelphia, accident în care au murit șase persoane, potrivit unui bilanț provizoriu, dar cauza accidentului nu este deocamdată cunoscută, a anunțat miercuri primarul orașului, Michael Nutter.

13 mai 2015, 17:14
Anchetatorii americani au găsit CUTIA NEAGRĂ a trenului deraiat în Philadelphia

Cutia neagră a fost dusă la un laborator din statul Delaware (estul SUA) pentru a fi analizată de experți. Conductorul trenului, care a fost rănit în accident, ”urmează să fie sau a fost deja interogat de poliție”, a menționat edilul din Philadelphia, într-o conferință de presă.

La bordul trenului se aflau 243 de persoane, iar miercuri dimineață autoritățile locale au indicat că peste 200 dintre ele au fost transportate la spital.

Accidentul s-a produs marți seară în jurul orei locale 21.30 (miercuri 01.30 GMT) pe ruta Washington-New York, una extrem de frecventată și cu o infrastructură învechită. Locul accidentului este foarte apropiat de zona unde în 1943 un accident de tren s-a soldat cu moartea a 79 de persoane și rănirea altor 117.

Citeşte şi Accident feroviar în SUA: Cinci morţi şi 50 de răniţi. VIDEO

Potrivit lui Robert Sumwalt, reprezentant al agenției federale americane însărcinate cu anchetarea accidentelor din transporturi (NTSB), o echipă multidisciplinară a NTSB a început să sosească la locul tragediei. Ea va examina calea de rulare, mijloacele de semnalizare, funcționarea și starea mecanică a trenului, ca și factorul uman.

”Intenționăm să răspundem multor întrebări în următoarele 24 — 48 de ore”, a precizat Sumwalt, adăugând că trenul era echipat cu o cameră video orientată spre partea din față și că ea furnizează și date despre viteza trenului.