Aradul, cimitir de maşini de lux VIDEO

Românii sunt înnebuniţi după maşinile de lux, însă, după ce le cumpără, sunt mulţi cei care le lasă de izbelişte deoarece cheltuielile pe care acestea le necesită sunt prea mari. Sute de maşini ajung astfel să fie abandonate anual pe domeniul public, unele dintre ele, chiar limuzine de lux. Proprietarii le abandonează fie pentru că au de plătit impozite mult prea mari, fie pentru că nu au cum să procure toate documentele de provenienţă.

RomaniaTV.net
18 sept. 2012, 07:03
Aradul, cimitir de maşini de lux VIDEO

La Arad, angajaţii Primăriei au descoperit un Porsche fără numere de înmatriculare, dar în perfectă stare de funcţionare.

De mai bine de un an, maşina a fost abandonată de proprietar în faţa unui bloc. Are o vechime de aproximativ 12 ani, tapiţerie din piele, iar dacă ar fi spălată şi dusă la un service ar redeveni o bijuterie pe patru roţi. Proprietarul însă a preferat să o lase în parcare, pentru că impozitul este pe măsura luxului.

„E impozitul foarte mare, 60-70 de milioane. A radiat-o, nu ştiu ce a făcut că nu are număr. A vrut să o vândă, dar nu a reuşit”, povesteşte o vecină.

Aşa că autoturismul ar putea fi ridicat de pe domeniul public în următoarele zile.

„Stă de mai mult timp aici, fără numere de înmatriculare, este şi deschis, oricine poate să intre, să iasă, să facă ce vrea. Staţionează pe domeniul public, vecinii se plâng că ocupă locul de parcare”, a declarat Flaviu Sanişe, angajat la Serviciu Ridicări Auto din Primăria Arad.

Alte câteva zeci de maşini abandonate care zac acum într-un depozit al Primăriei. Unele nu sunt mai vechi de 4-5 ani şi sunt în stare bună de funcţionare. Pentru a le valorifica, Primaria organizează periodic licitaţii. La ultimele două s-au adunat peste 200.000 de lei.

„Am realizat două ture de licitaţii în ultimii trei ani. Au fost peste 250 de vehicule scoase la licitaţie. Au fost licitaţii competitive, peste aşteptările noastre şi ca număr de participanţi, şi ca sume pe care le-am încasat”, spune Corina Drăghici, purtător de cuvânt al Primăriei Arad.

Aceeaşi soartă o va avea şi autoturismul Porsche, dacă nu va fi luat de proprietar de pe domeniul public. Angajaţii Primăriei îl vor confisca zilele viitoare şi îl vor scoate la licitaţie. Preţul va fi stabilit de un evaluator de specialitate.