Banca Mondială va oferi asistenţă în privinţa implementării proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov

Banca Mondială va oferi asistență României în privința implementării proiectului autostrăzii Ploiești-Brașov, au declarat pentru AGERPRES surse oficiale.

12 dec. 2017, 21:37
Banca Mondială va oferi asistenţă în privinţa implementării proiectului autostrăzii Ploieşti-Braşov

Marți, ministrul Transporturilor, Felix Stroe, alături de premierul Mihai Tudose, a participat, la Palatul Victoria, la o întâlnire cu vicepreședintele Băncii Mondiale, Cyril Muller, în contextul în care oficialii Băncii și-au arătat interesul de a sprijini construcția Autostrăzii Ploiești-Brașov. La întâlnire au mai participat vicepremierul Marcel Ciolacu, ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa, ministrul Justiției, Tudorel Toader, și ministrul Fondurilor Europene, Marius Nica.

„Banca Mondială a decis să ofere asistență în ceea ce privește implementarea proiectului Autostrăzii Ploiești-Brașov. În luna octombrie, oficialii romani și cei ai Băncii Mondiale au discutat despre măsurile necesare demarării proiectului de infrastructură, convenindu-se înființarea unui Comitet de coordonare, la nivelul Secretariatului General Guvernului, condus de vicepremierul Ion Marcel Ciolacu, și o unitate de implementare a proiectului, la Ministerul Transporturilor, responsabilă de componenta tehnică”, precizează sursele citate.

Ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu a putut, în acest context, să participe la Comisia de Transporturi din Camera Deputaților, unde s-a discutat Proiectul de buget pentru 2018, dar și-a asigurat reprezentarea oficială prin prezența tuturor secretarilor de Stat din MT, responsabili cu domeniile aflate în subordinea Ministerului Transporturilor, subliniază sursele menționate.

Joi, ministrul Felix Stroe va fi prezent la ședința celor două comisii reunite din Parlament, până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.

Președintele Comisiei pentru transporturi și infrastructură din Camera Deputaților, Lucian Bode, s-a declarat neplăcut surprins, marți, la începutul ședinței comisiilor reunite de specialitate din Parlament, de faptul că ministrul Transporturilor, Felix Stroe, nu este prezent la dezbaterea proiectului de buget al MT pentru anul 2018.

„Sunt neplăcut surprins că domnul ministru a decis să nu vină azi în fața comisiilor reunite. Este prima dată în istorie când la ședința de buget ministrul alege un alt program. Eu vreau să le mulțumesc secretarilor de stat care sunt aici prezenți, dar, până la urmă, este vorba și de respect. Este vorba despre respect, despre respectul pe care ministrul Stroe trebuie să îl arate comisiilor reunite din Senat și Camera Deputaților”, a spus deputatul PNL Lucian Bode.

La rândul său, președintele Comisiei pentru transporturi și energie din Senat, Butunoi Ionel-Daniel, a precizat că ministrul Transporturilor are o întâlnire cu reprezentanții Băncii Mondiale și a dat asigurări că va veni la ședința celor două comisii reunite până la votul final pe proiectul de buget al Ministerului Transporturilor pe 2018.

„Tocmai ce am vorbit cu domnul ministru Stroe și m-a rugat să avem un pic de înțelegere în privința programului său foarte încărcat; la ora 10 fără un sfert are întâlnire cu Banca Mondială, împreună cu premierul, pentru a discuta oportunitatea finanțării unor autostrăzi în România, și cred că va fi bine să începem discuția pe buget cu angajamentul dumnealui că va ajunge la votul final pentru avizul pe proiectul de buget”, a anunțat deputatul PSD.