Ce trebuie să ştii despre garanţia produselor pe care le achiziţionezi online

Cei care au cumparat online in ultimii ani probabil au observat listate pe paginile de produs in magazinele romanesti doua termene de garantie, unul fiind garantia tehnica, celalalt fiind garantia de conformitate. De foarte multe ori cele doua valori sunt diferite, deci este oportun sa explicam ce inseamna cele doua garantii in contextul educarii celor care comanda sau doresc sa comande produse online, dar se tem de problemele care pot aparea in acest proces.

RomaniaTV.net
04 mart. 2015, 12:14
Ce trebuie să ştii despre garanţia produselor pe care le achiziţionezi online

In primul rand, trebuie mentionat ca cele doua garantii se aplica atat in cazul cumparaturilor online, cat si in cazul achizitiilor direct din magazin. Termenul de garantie tehnica este cel deja cunoscut romanilor, fiind garantia de reparatie pe cheltuiala producatorului echipamentului daca acesta se defecteaza in timpul perioadei de garantie.

Pentru a beneficia de garantia tehnica in clipa in care ducem produsul la service-ul autorizat trebuie sa avem cu noi factura de cumparare (copie) si certificatul de garantie oferit de producator in original. Fara aceste documente service-ul poate refuza reparatia fara costuri suplimentare pentru cumparator.

Garantia de conformitate este un termen relativ nou, introdus de Uniunea Europeana si se refera la conformitatea specificatiilor produsului achizitionat cu informatiile furnizate de vanzator pe site si pe factura de achizitie. Nu de multe ori se intampla sa cumperi un produs online pe baza specificatiilor listate de magazin, iar cand primim produsul observam discrepante fata de ceea ce am comandat.

Garantia de conformitate este cea care acopera aceste situatii pentru minim 2 ani de zile. In primele 6 luni de la achizitie, produsul necorespunzator trebuie adus la conformitate sau inlocuit de catre vanzator, fara explicatii din partea cumparatorului. In perioada intre 6 luni pana la 2 ani, cade in sarcina cumparatorului sa dovedeasca ca la momentul intrarii in posesie, produsul nu era conform cu datele tehnice listate pe factura sau pe site-ul vanzatorului.

Pentru mai multe detalii despre garantii puteti accesa articolul complet pe Reduceri.co.