SFATURI PENTRU SESIUNE: Cum să înveţi să memorezi rapid

Abilitatea de a învăța și, prin urmare, de a memora informațiile, este probabil una dintre cele mai importante abilități pentru o persoană.

14 ian. 2019, 10:33
SFATURI PENTRU SESIUNE: Cum să înveţi să memorezi rapid

Din păcate, metodele prin care am fost învățați să memorăm informațiile la școală nu funcționează. Prin urmare, am surprins, în cadrul acestui articol, cele mai bune metode de memorare, venite chiar de la psihologi!

Citeşte şi Jocuri de memorie: Cum să-ţi antrenezi creierul zilnic

Căutați: învățați să căutați ceea ce aveți nevoie

Când încercați să vă amintiți ceva, căutați literalmente informații, trecând prin toate opțiunile. Vă amintiți ideea în sine, și nu orice informație specifică pe care ați acumulat-o. Acest lucru este util deoarece face ca conexiunile neuronale să funcționeze direct, legate de ideea de care aveți nevoie.

Prelucrare: îmbină idei noi cu cele pe care le cunoașteți deja.

Când încerci să transmiți informații în propriile cuvinte, proceseaz-o.
„Dacă puteți explica o idee nouă, folosind cunoștințele pe care le aveți deja, cu atât mai bine vă veți aminti aceste informații noi și veți crea conexiuni pe care le puteți reproduce mai târziu”, spun psihologii.

De exemplu, în fizică este ușor de înțeles procesul de schimb de căldură, dacă vă imaginați o ceașcă de cafea care vă încălzește mâinile – vă transferă căldura.

Alternare: studiați diferite subiecte

Când lucrați la mai multe probleme în același timp, alternați. Dacă vrei să înțelegi esența subiectului – de la fundamentele economiei până la tehnica de a juca baseball – atunci poți să o faci mai bine dacă iei în considerare tot felul de cazuri.

Calibrare: asigurați-vă că înțelegeți totul corect.

Când îți dai seama că nu știai nimic, primești o revizuire importantă. Atunci când scapi de iluzii, cât mai obiectiv posibil, și încerci să vezi totul într-o lumină mai reală devine totul mai clar. Acest lucru este important, deoarece noi toți suferim de „distorsiuni cognitive”: la urma urmei, adesea credem că înțelegem ceva, deși în realitate nu este așa.