Inul în tratamentele de frumuseţe pentru piele şi păr

Principiile active ale inului sunt înmagazinate atât în flori, cât şi în seminţe. Inul este ideal pentru a hrăni pielea şi părul. Iată cum este folosit inul în tratamentele de frumuseţe pentru piele şi păr.

21 ian. 2015, 07:02
Inul în tratamentele de frumuseţe pentru piele şi păr

Cand spui in, te gandesti la tesatura. Nu e de mirare, caci inca din Egiptul Antic fibrele de in au fost folosite pentru confectionarea hainelor. In afara de industria textila, inul poate fi folosit si in alte scopuri. Semintele si fructele de in sunt folosite in industria farmaceutia, pentru a face cataplasme.

In cosmetica, sunt folosite extractele din semintele de in pentru proprietatile lor filmogene in balsamuri, creme hidratante sau reconstituante. Florile de in, care nu au un parfum deosebit, sunt folosite in gelurile de dus, pentru a aduce delicatete produselor.

Seminte de in pentru creme de iarna

Semintele de in sunt bogate atat in poliholozide (zaharuri complexe), care au particularitatea de a retine apa in piele, cat si in mucilagii, molecule dense care raman la suprafata pentru a umple bresele din epiderm. Uleiul din semintele de in se polimerizeaza in contact cu aerul. Se intareste si formeaza un film protector la suprafata. Acest strat acopera gaurile sin
stratul cornos fragilizat, caruia ii reda impermeabilitatea si franeaza astfel deshidratarea. El lasa pielea moale si fina la atingere. Reconstituind bariera hidrolipidica, calmeaza senzatia de iritatie si disconfort.

Citeşte mai mult pe curademiere.ro

Citeşte şi MĂŞTI pentru ten catifelat cu lapte şi miere