Klaus Iohannis îşi completează echipa de la Cotroceni: Laurenţiu-Mihai Ştefan, numit consilier prezidenţial

Preşedintele Klaus Iohannis continuă să îşi completeze echipa de la Cotroceni. Şeful statului l-a numit pe Laurențiu-Mihai Ștefana în funcţia de consilier prezidenţial.

20 ian. 2015, 08:56

Klaus Iohannis a semnat, marţi, decretul prin care l-a numit pe Laurențiu-Mihai Ștefan în funcția de consilier prezidențial, începând cu data de 26 ianuarie 2015, a anunţat Administraţia Prezidenţială.

Laurențiu-Mihai Ștefan este absolvent al Facultăţii de Științe Politice din București. Din 2004, este specialist în politică la Ambasada SUA, iar din 1999 profesor la Facultatea de Științe Politice din București.

Laurențiu-Mihai Ștefan a fost între anii 2000-2005 președinte al Societății Române de Științe Politice. De asemenea, el a fost analist politic.

Citeşte şi KLAUS IOHANNIS a numit trei noi CONSILIERI prezidenţiali

Totodată, Laurentiu Stefan a lucrat in cadrul agentiei de stiri Mediafax si a colaborat la Ziarul Financiar, urmand ulterior studii postuniversitare politice la Cambridge -1998 si apoi bursa oferita de Colegiului Noua Europa (1999-2002). Este autor si coordonator al unor volume, lucrari si articole despre politica romaneasca, recrutarea elitelor politice, atat la nivel national si local.

Numele lui Laurențiu-Mihai Ștefan a fost vehiculat inca din luna decembrie ca posibil consilier prezidential al lui Klaus Iohannis.

Pe 22 decembrie 2014, președintele Klaus Iohannis a semnat primele decrete de numire în funcție a cinci consilieri prezidențiali, respectiv Dan Mihalache, Dan Muraru, Cosmin-Ștefan Marinescu, Tatiana Niculescu Bran și Adrian-George Scutaru.

Pe 5 ianuarie șeful statului a semnat și decretul pentru numirea lui Sergiu Nistor în funcția de consilier prezidențial, iar pe 14 ianuarie pe cele privind numirea lui Leonard Orban, a Elenei-Simina Tănăsescu și a Mihaelei Ciochină în funcții.