Rodica Stănoiu a dezvăluit că Macovei a intrat în arhiva SIPA şi a desecretizat documente VIDEO

Fostul ministru al Justiţiei Rodica Stănoiu a declarat că Monica Macovei a intrat în arhiva Ministerului Justiţiei şi a desecretizat documente. Totul s-ar fi întâmplat în noaptea de 5 ianuarie 2005. Monica Macovei a negat însă că ar fi văzut vreodată documente din arhiva SIPA.

31 mai 2017, 07:49
Rodica Stănoiu a dezvăluit că Macovei a intrat în arhiva SIPA şi a desecretizat documente VIDEO

„Din informatiile pe care le am, vizita de la SIPA a fost precedata de o vizita la minister.  Prima vizita pe care a facut-o Macovei a fost noaptea , cel putin asa a scris presa si mi-au confirmat niste oameni din ministerul Justitiei. Acolo s-a dus si a desigilat documentele secrete din minister. Asa noaptea cu lanternele”, a punctat Rodica Stănoiu. 

Monica Macovei a infirmat toate acuzaţiile care au fost lansate în spaţiul public.

„Nu am primit nicio informație din arhiva DGPA/SIPA, nu am primit niciun dosar sau informare din arhiva DGPA/SIPA, nu am văzut și citit niciun dosar sau informare din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am sustras niciun dosar din arhiva DGPA/SIPA, nu am copiat și distrus niciun hard-disk, nu am dat nimănui ordin să sustragă, să distrugă, să copieze vreun dosar din arhiva DGPA/SIPA sau hard-disk. Iar din raport rezultă clar că nu a existat nicio dovadă că judecătorul și procurorul care au intrat în arhivă pe baza ordinului meu, pentru a întocmi o informare către opinia publică cu privire la modul în care a funcționat DGPA/SIPA, ar fi comis vreo ilegalitate”, a spus Monica Macovei.