Un posibil AGENT SECRET israelian a murit pe o stradă din Centrul Vechi. OFICIAL, a făcut infarct. NEOFICIAL, moartea este suspectă

O poveste desprinsă parcă dintr-un film cu spioni s-a petrecut, de-adevăratelea, la Bucureşti, fără ca nimeni să bănuiască ce s-a întâmplat în realitate. În aparenţă, un cetăţean israelian a murit în urmă cu trei zile în Centrul Vechi din Bucureşti, din... "cauze naturale". INML-ul a declarat moartea suspectă, dar nimic nu a "răsuflat" în presă, scrie Cancan care face dezvăluri în premieră.

RomaniaTV.net
08 iun. 2017, 10:09
Un posibil AGENT SECRET israelian a murit pe o stradă din Centrul Vechi. OFICIAL, a făcut infarct. NEOFICIAL, moartea este suspectă

Trecătorii aflaţi, luni după-amiază, în zona Centrului Vechi au intrat în panică când un bărbat s-a prăbuşit în plină stradă. Medicii serviciilor de urgenţă nu au mai putut să facă nimic pentru victimă, iar cadavrul a fost transportat la INML. De acolo, totul a intrat într-o secretomanie bizară. Anchetatorii au catalogat evenimentul ca moarte suspectă, susţin surse judiciare.

La necropsie, nu s-au găsit urme evidente de violenţă, iar legiştii au conchis, oarecum grăbiţi, că omul ar fi murit din cauze naturale, cel mai probabil în urma unui infarct. Rezultatul analizele toxicologice nu va apărea mai devreme de două-trei luni, cum se întâmplă în mod normal în anchetele de la noi. Sau niciodată, având în vedere cadrul mult mai larg al evenimentelor.

Citeşte şi Fost şef al Fiscului, găsit mort de soţie în piscina din curtea casei sale

Persoana decedată nu era un simplu turist, ci un înalt funcţionar al Guvernului de la Tel Aviv Shimon Perk – reputat specialist, cu dublă cetăţenie, israeliană şi lituaniană, medic şi doctor în bacteriologie. Oficial, el a venit la București pentru o mică vacanță susţin surse din serviciile secrete româneşti, care au fost contactate imediat de omologii lor israelieni care au solicitat o abordare de maximă discreție a cazului. Și asta pentru că, în realitate, Shimon Perk era un specialist cu apartenenţă la serviciile speciale israeliene, supranumit Omul fără chip (nu are fotografii în bazele de date digitale!).

În consecinţă, moartea specialistului nu a fost consemnată decât pe canalele subterane ale Poliţiei şi Parchetului. Oficial, Shimon Perk a murit din cauze naturale, neoficial e o moarte suspectă care necesită cercetări… Nici măcar nu se cunoaşte cu exactitate dacă cadavrul a rămas la INML sau a fost repatriat în mare secret.

Cancan citează surse de încredere din SRI şi SIE potrivit cărora specialistul israelian se afla cu „dublă misiune” la Bucureşti.