Bogaţii, la mila statului. Cum trăiesc din ajutor social 200 de doljeni care au conturi grase la bancă

Situaţie uluitoare în Dolj, acolo unde 200 de persoane care trăiesc pe spinarea statului, au conturi grase deschise la bancă. Cel mai şocant exemplu este cel al unei femei de etnie romă, care în timp ce primeşte ajutor social, are un depozit de 114.000 de lei. Totul a ieşit la iveală în urma controalelor amănunţite.

04 mai 2015, 12:59
Bogaţii, la mila statului. Cum trăiesc din ajutor social 200 de doljeni care au conturi grase la bancă

Sute de asistaţi sociali s-au prefăcut că au uitat de conturile grase din bănci şi şi-au depus cererile pentru a primi bani de la primării.

Citeşte şi: Şmecheri cu vile şi limuzine fentează statul. Trăiesc în palate, dar primesc ajutoare sociale

„I-am identificat prin impozitul pe care le plătesc la aceste depozite de la Direcţia Finanţelor Publice. Au rezultat aceşti 173 de beneficiari, din care 77 sunt în plată la venitul minim garantat şi 96 de beneficiari la alocaţia de susţinere a familiei”, a declarat Marius Simcelescu, director al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Cea mai mare sumă a fost găsită în contul unei femei de etnie romă din comuna Breasta, respectiv 114.000 de lei. Ea spune că banii nu sunt ai ei ci ai fratelui.

„Ăsta e venitul nostru, ajutorul social, doar se vede. Dacă aveam eu un miliard şi ceva să fie banii mei, eu cred că aveam şi eu ceva mai mult”, a declarat femeia.

„Banii aceia i-am făcut eu în 15 ani cât am fost plecat. N-am avut pe nimeni acasă şi i-am trimis ei ca să mi-i ţină si mie”, a precizat fratele femeii.

Autorităţile au demarat procedurile de recuperare a banilor.

„Le emitem deciziile de debit. Aceştia au un termen de 30 de zile să achite la casieria instituţiei. În cazul în care nu plătesc, noi transmitem debitele pentru executare silită”, a adăugat Marius Simcelescu, director al Agenţiei pentru Plăţi şi Inspecţie Socială.

Citeşte şi: Statul a tăiat AJUTORUL SOCIAL elevilor chiulangii

Femeia trebuie astfel să înapoieze statului 4.000 de lei, suma primită ilegal anul trecut. În aceeaşi situatie sunt şi alţi 77 de beneficiari ai venitului minim garantat şi 96 de persoane care primesc alocaţie pentru susţinerea familiei.