De ce nu se spune "La mulţi ani" celor care poartă numele Sfintei Maria pe 15 august

Publicat: Vineri, 14 August 2015 14:09 // Actualizat: Duminică, 16 August 2015 09:02 // Sursa: romaniatv.net

Sfânta Maria Mare este prăznuită de creştini pe data de 15 august, această zi fiind ziua în care se pomeneşte Adormirea Maicii Domnului sau, mai exact, trecerea sa în nefiinţă.

Foto: jurnalul.ro

Adormirea Maicii Domnului este o sărbătoare de tristeţe pentru creştini pentru că se cinsteşte moartea şi înaltarea Fecioarei Maria cu trupul la cer.

Conform tradiţiilor bisericeşti, pe data de 15 august, cu ocazia sărbătorii de Sfântă Maria Mare nu se spune "La mulţi ani" celor care poartă numele sfintei.

Citeşte şi ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Istoria sărbătorii de Sfanta Maria

Cei care poartă numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului.

Citeşte şi SFANTA MARIA, ADORMIREA MAICII DOMNULUI: Ce trebuie să facă fetele nemăritate pe 15 august

16 Comenteaza // Vezi comentarii
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
17 aug 15:35
...#d2f2fb;border-right:1px solid #d2f2fb;">4. De ce nu se spune “La multi ani” celor care poarta numele Sfintei Maria pe 15 august – romaniatv.net4586 shares 2211 comments...
15 aug 18:15
Răspunde | Votează email 8 email
omicronmega
-pe 15 august Maica Domnului s-a nascut la cer paganilor ,se zice :la multi ani ,e bucurie ,e ca la Inviere ...nu mai promovati babisme si paganisme !!!
15 aug 15:02
...numele Sfintei Maria îşi vor serba onomastica pe 8 septembrie, de Sfântă Maria Mică, respectiv la Naşterea Maicii Domnului. Sursa:  http://www.romaniatv.net/de-ce-nu-se-spune-la-multi-ani-celor-care-poarta-numele-sfintei-maria-pe-15-august_238901.html Citeste si......
15 aug 13:31
Răspunde | Votează email 9 email
cristina
sarbatoare de tristete? este o sarbatoare de mare bucurie, pentru ca e prima dintre cei mantuiti de Domnul Iisus care intra in slava, in viata vesnica cu trup si suflet si ne aminteste ca acolo suntem chemati si vom ajunge si noi. E o mare bucurie sa stii ca un om e deja acolo, te intareste in credinta si iti da curtaj sa lupti cand pare ca nu mai dai de capat.
15 aug 13:29
Răspunde | Votează email 8 email
cristina
Fecioara Maria nu a trecut in nefiinta, asta e o expresie comunista ce nu are nimic de a face cu crestinismul. Fecioara a trecut (de la cele trecatoare) la cele vesnice, a intrat in VIATA vesnica.
15 aug 12:54
Răspunde | Votează email 3 email
Elena-Neli
Acest articol este un „ciot” - eronat cu totul si de dezinformare. De ce nu cereti parerea celor abilitati? A celor cu studii teologice? Toti sfaintii sunt praznuiti la data adormirii lor, adica a mutarii la Domnul si in ziua respectiva li se ureaza celor ce le poarta numele La multi ani! Chiar in Troparul Adormirii Maicii Domnului se spune clar „mutatu-te-ai la viata fiind Maica vietii”
15 aug 12:29
Răspunde | Votează email 4 email
Laur
Alina, de unde ai scos-o,fetica? Ai vorbit cu Sfanta Maria cumva sa vezi ce trista a fost sau este? Tipic romanesc cumva, mai bine sa fim tristi decat sa ne bucuram.
15 aug 11:29
Răspunde | Votează email 0 email
avi
Oare este asa greu sa te documentezi un pic inainte de a scrie un articol. Apelezi un pic la Goagal, mai intrebi un preot si nu scrii aberatii pe site. Si mai bine, daca nu te pricepi la subiect, nu mai scrii.
15 aug 08:58
Răspunde | Votează email 4 email
DOINA
nu "trecerea in nefiinta " ! Un crestin adevarat nu poate spune sau scrie asa ceva .Este alaturi de Sfanta Treime si "nefiinta" nu exista .Corectati si nu faceti de ras ortodoxia.Alina Costache inainte de a scrie asa ceva mai informeaza-te,mai citeste si eventual mai cere parerea unora mai avizati .
15 aug 07:08
Răspunde | Votează email 5 email
bunicu tr water
NICIODATA N-A TRECUT IN NEFIINTA-ASEMENEA CUVANT NU EXISTA-POATE LA CELE VESNICE,LA DOMNUL,IN ETERNITATE!ROG STERGETI URGENT CUVANTUL-NE FACEM DE TOT RAHATUL. SA RTREACA IN NEFIINTA ALTII9POPOARE)ESTE TREABA LOR-LA ROMANI NU NSE TRECE IN "N"NU PUTEM ANIHILA CU DOAR UN CUVANT INTREAGA RELIGIE CRESTINA,SI MAI ALES PE CEA ORTODOXA....
Afişează următoarele 10 comentarii
Afişează toate comentariile
1
EUR
4.6578
RON
25 Sep
noapte 10 °
zi 18 °
Ultimele joburi adaugate
24 H