Florian Bodog: M-a bucurat discursul rostit de Juncker. România primeşte o recunoaştere oficială a progreselor sale

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a afirmat miercuri că l-a bucurat discursul rostit de președintele Comisiei Europene, Jean Claude-Juncker, și, în mod special, mențiunile sale despre țara noastră, care primește o recunoaștere oficială a meritelor și progreselor sale.

13 sept. 2017, 17:15
Florian Bodog: M-a bucurat discursul rostit de Juncker. România primeşte o recunoaştere oficială a progreselor sale

„Sunt foarte bucuros că președintele Comisiei este un suporter al României și în problema aderării țării noastre la zona Schengen. Jean Claude Juncker a declarat că sprijină intrarea urgentă a țării noastre în spațiul Schengen. Într-adevăr, de foarte multă vreme, locul României este în acest spațiu de securitate și sper că ne vom ocupa foarte rapid locul care ne revine în interiorul Uniunii. La fel de important pentru mine, astăzi președintele Juncker a menționat problema vaccinurilor în discursul său, susținând că toți copiii din România și Italia trebuie să aibă acces la vaccinuri și șansa unei vieți sănătoase. Este un punct foarte important pentru noi că liderii Uniunii înțeleg necesitatea sprijinirii statelor membre în această luptă contra epidemiilor și sunt sigur că sprijinul va primi o formă foarte concretă„, a scris ministrul Sănătății pe Facebook.

Florian Bodog a subliniat că atât el, cât și colegii săi din Guvern au avut mai multe runde de întâlniri și discuții cu membrii Comisiei pe tema vaccinurilor și se bucură că acolo am găsit deschidere și înțelegere.

Citeşte şi: Preşedintele Comisiei Europene propune SUMMIT pentru viitorul UE, la SIBIU, a doua zi după Brexit

„Deja colaborăm cu organismele europene, cu experții europeni atât în domeniul aprovizionării cu vaccinuri, cât și în politicile pro-vaccinare, iar rezultatele campaniei de vaccinare antirujeolică se văd. De asemenea, nu pot să nu menționez faptul că principiul egalității pe care se fundamentează discursul de astăzi al liderului european ne îndreptățește să fim optimiști cu privire la șansele României de a aduce la București Agenția Europeană pentru Medicamente”, a conchis ministrul.

Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a propus miercuri, într-un discurs în plenul Parlamentului European, la Strasbourg, organizarea unui summit al UE la o zi după Brexit, la 30 martie 2019, în orașul Sibiu, pentru a discuta despre viitorul blocului comunitar, relatează Reuters.