Furtunile cu grindină şi viiturile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară VIDEO

Furtunile şi grindina au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară. În unele locuri au căzut chiar şi câte o sută de litri de apă pe metrul pătrat. O sută de case şi gospodării din Harghita au fost inundate, iar mai multe drumuri şi poduri au fost distruse de viitură. Ploile şi grindina au făcut prăpăd şi în oraşele Baia Sprie, din Maramureş şi Gherla din judeţul Cluj.

RomaniaTV.net
20 iun. 2013, 05:44
Furtunile cu grindină şi viiturile au făcut prăpăd în mai multe judeţe din ţară VIDEO

O ploaie de numai o oră a făcut prăpăd în localitatea Căpâlniţa din judeţul Hargita. Precipitaţiile au pornit de pe vârful munţilor iar torentele de pe versanţi au format o viitură pe pârâul Homorodul Mic. Apele au inundat o sută de case şi anexe gospodăreşti dar şi hectare întregi de păşune.

„Avem multe străzi comunale inundate, vreo 30-36 de case inundate, vreo 70 de gospodării”, a declarat Benedek Laszlo, primar Căpâlniţa.

Ploile torenţiale au făcut pagube şi în oraşul Vlăhiţa, unde au fost inundate 9 subsoluri şi ştrandul termal.

O furtună însoţită de grindină a făcut prăpăd şi la Baia Sprie, judeţul Maramureş. Bucăţile de gheaţă au ciuruit plantele şi au distrus fructele din pomi.

O furtună cu grindină i-a speriat pe şoferii de pe Drumul Naţional 1C, la intrarea în Gherla. Aceştia au fost nevoiţi să tragă pe dreapta până când a trecut vijelia.

Din cauza cantităţii mari de apă canalizările din oraş nu au făcut faţă iar străzile au fost acoperite de ape. La Centrul Maternal “Maria”, apa a ajuns de aproape jumătate de metru în câteva birouri.