Informaţie ŞOCANTĂ: Un BRITANIC ar fi fost implicat în DECAPITAREA jurnalistului american din Irak

Primul ministru David Cameron s-a declarat 'şocat' miercuri că un cetăţean britanic pare să fi fost implicat într-o înregistrare video ce arată decapitarea jurnalistului american James Foley de către jihadişti ai Statului Islamic /SI/, dar a adăugat că acest bărbat nu a fost încă identificat, relatează Reuters, citată de Agerpres.   

20 aug. 2014, 20:39

‘Nu am identificat persoana responsabilă în acest videoclip, dar din ceea ce am văzut, pare din ce în ce mai probabil că este un cetăţean britanic. Acum, acest lucru este profund şocant’, a afirmat Cameron citat de mass-media britanice.

Britanicul despre care se crede că ar fi fost implicat în decapitarea jurnalistului american se numeşte Nasser Muthana şi are 20 de ani, potrivit Daily Mail. El a făcut şcoala la Cardiff şi apare într-o înregistrare video, în care ridică în slăvi Statul islamic. Înregistrarea video este prima înregistrare video profesională în limba engleză, mai precizează aceeaşi sursă. Mesajul cinic al lui Muthana care apare în înregistrare este următorul: „Americanii vor să îi protejeze pe Iezidiţi de genocid, dar nu este în stare să îşi protejeze propriii săi cetăţeni de a fi decapitaţi”.
Dar Canmeron a exclus trimiterea de trupe pentru a intensifica implicarea militară a Marii Britanii în Irak, care până acum s-a concentrat pe livrări destinate forţelor kurde ce luptă contra jihadiştilor SI şi folosirea de avioane de supraveghere.

Citeşte şi HORROR: Jurnalist american, decapitat ca răzbunare pentru intervenţia SUA în Irak VIDEO

‘Am fost foarte clar, această ţară nu se va mai implica într-un alt război în Irak’, a subliniat el. ‘Nu vom mai pune trupe de luptă pe teren – nu este ceva ce ar trebui să facem. Avem o strategie clară şi ar trebui să rămânem la această strategie’, a adăugat el.