Lovitură de TEATRU la FRF. Să vină DNA!

Daniel Prodan a depus o plângere penală împotriva preşedintelui Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu. Prodan a considerat abuziv modul în care a fost înlocuit de pe lista reprezentanţilor FRF în structurile europene.

23 apr. 2014, 17:51
Lovitură de TEATRU la FRF. Să vină DNA!

„Preşedintele nevalidat trebuia să aibă acordul Comitetului Executiv pentru a mă scoate pe mine sau pe Belodedici din comisiile UEFA, ori el a făcut aceste modificări de la sine putere, că aşa a vrut”, a declarat Daniel Prodan pentru ProSport.

Motivul principal al nemultumirii fostului internaţional: înlocuirea sa în Comisia Hat-Trick a UEFA cu Radu Vişan, manager FRF venit la „Casa Fotbalului” împreună cu Răzvan Burleanu.

„Începând din iunie 2011, am fost nominalizat ca reprezentant al Federaţiei Române de Fotbal în Comisia Hat-Trick UEFA. Iniţial, mandatul de reprezentare a fost valabil pentru doi ani dar, ulterior, ca urmare celor convenite între UEFA şi Federaţia Română de Fotbal, valabilitatea mandatului a fost prelungită pentru patru ani, urmând să înceteze la 30.06.2015”, specifică Prodan în plângerea înaintată preşedintelui FRF, Răzvan Burleanu.

În cele opt pagini ale plângerii fostului internaţional, Prodan dezbate intens înlocuirea în comisia Hat-Trick UEFA: „În fapt, anterior şedinţei din 16.04.2012, FRF, foarte probabil prin preşedintele său, Răzvan Burleanu […] nominalizase şi înaintase UEFA reprezentanţii FRF în organismele acestui for fotbalistic european, în adresa înaintată în locul meu, […] fiind nominalizat Radu Vişan. Aceasta în condiţiile în care, aşa cum am precizat, mandatul meu de reprezentant al FRF în comisia anterior menţionată era valabil până la sfârşitul lunii iunie 2015” .

În cinci dintre cele opt pagini, subiectul abordat de Daniel Prodan este legat de înlocuirea considerată de fostul internaţional drept „abuzivă”. Următorul punct dezbătut de fostul internaţional: aprobarea organigramei FRF şi a nivelului de salarizare a funcţiilor.