Scrisoarea liderului TSD. „Trebuie să mizăm pe deschidere şi pe democraţie în partid”

Gabriel Petrea, liderul Tineretului Social-Democat (TSD), le transmite colegilor săi, printr-o scrisoare, că PSD trebuie să se transforme, prin efortul tuturor, dacă vrea mai mult decât câştigarea unor alegeri şi are nevoie de "o schimbarea la faţă", mizând pe dialog, democraţie şi responsabilitate. "Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni, pentru că părem neserioşi şi amatori", le transmite colegilor săi liderul tinerilor din PSD.

14 ian. 2018, 18:18
Scrisoarea liderului TSD. „Trebuie să mizăm pe deschidere şi pe democraţie în partid”

În scrisoarea adresată colegilor săi de partid şi postată duminică seară pe Facebook, Gabriel Petrea spune că în 2016 PSD a câştigat mizând pe substanţă şi unitate, iar în 2018 trebuie să îşi rafineze viziunea de guvernare şi „să îi scoată în faţă pe cei mai buni din partid”. 

Negocieri dure în PSD înainte ședinței de luni: Liviu Dragnea are sprijinul majorității. Se încearcă un armistițiu, apel făcut de Firea

„Cel mai important, trebuie să mizăm pe deschidere, pe democraţie şi pe dialog cu societatea. PSD trebuie să se transforme, prin efortul nostru al tuturor, dacă vrem mai mult decât câştigarea unor alegeri. Dezvoltarea României necesită o schimbare pe care noi avem puterea de a o face, lăsând în urmă falsele dezbateri care ne îndepărtează de românii şi ne deturnează ambiţiile. Credem că păstrarea guvernării şi continuarea implementării Programului de Guvernare trebuie să rămână o prioritate. Nu ne permitem să facem schimbări o dată la şase luni, pentru că părem neserioşi şi amatori. Avem încredere că, reflectând la ideile din această scrisoare, putem genera dialog intern de care PSD are nevoie pentru refondare”, arată Petrea.

El le mai spune social-democraţilor că, dacă cred în „schimbarea la faţă” a PSD, la fel ca tinerii social-democraţi, să înceapă o dezbatere amplă în partid.

„Nu trebuie să fim de acord asupra fiecărei propuneri, trebuie doar să mizăm pe dialog, democraţie, responsabilitate, urmărirea interesului public şi colegialitate”, adaugă Gabriel Petrea.