Sorana Cîrstea, după victoria cu Pliskova: „Nici nu ştiam scorul”

Sorana Cîrstea a declarat, joi, că nu a ştiu că adversara ei din optimile de finală ale China Open, Karolina Pliskova, a condus cu 5-2 şi 40-0 în setul secund şi a adăugat că a aflat acest lucru după meci, de la antrenorul Adrian Cruciat.

05 oct. 2017, 09:59
Sorana Cîrstea, după victoria cu Pliskova: „Nici nu ştiam scorul”

„Nu m-am gândit la locul ei în clasament, m-am concentrat doar asupra jocului meu. Am mai jucat bine în ultima perioadă, doar că rezultatele nu au venit atât de repede cum speram. Dar am lucrat bine şi, făcând lucrurile în mod corect, întotdeauna am spus că munca grea îşi va arăta în final rezultatele. Antrenorul mi-a spus că am fost condusă cu 5-2 şi 40-0 în setul secund, eu nici nu observasem. Doar am jucat punct cu punct, am încercat să nu mă concentrez asupra scorului. Am încercat doar să joc mingea în mod corect la momentul potrivit şi cred că a funcţionat, pentru că nu am pus nicio presiune pe mine însămi. Nu o văd ca o revenire, pentru că nu ştiam scorul. Dar a fost frumos să termin în două seturi”, a declarat Cîrstea.

În sferturi, românca va evolua împotriva perteneriei ei de dublu, letona Jelena Ostapenko, locul 8 WTA.

„Este o jucătoare extraordinară, joacă foarte, foarte bine în ultimul timp, mai ales aici, în Asia. Din nou, trebuie să dau tot ce am mai bun mâine şi să încerc să joc agresiv, iar la sfârşit vom vedea care e mai bună”, a spus Cîrstea.

Sorana Cîrstea, locul 44 WTA, a învins-o, joi, cu scorul de 6-1, 7-5, pe jucătoarea cehă Karolina Pliskova, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, calificându-se în sferturile de finală ale China Open. Cîrstea a salvat patru mingi de set în acest meci, revenind de la 2-5 în setul secund.