Un potenţial extremist, reţinut pe aeroportul din Chişinău

Un tânăr suspectat că ar face parte dintr-o grupare extremistă din Găgăuzia, autonomie în sudul Republicii Moldova, a fost reţinut miercuri dimineaţa pe aeroportul din Chişinău, a anunţat poliţia locală de frontieră.

29 oct. 2014, 09:58
Un potenţial extremist, reţinut pe aeroportul din Chişinău

Un potenţial extremist a fost reţinut pe aeroportul din Chişinău. Tânărul, sosit cu o cursă Moscova-Chişinău, a fost reţinut ca urmare a unei operaţiuni comune între Poliţia de Frontieră, Serviciul de Informaţii şi Securitate şi Procuratura Generală, precizează Radio Chişinău.

În timpul verificării bagajului acestuia, o echipă mixtă de control, formată din poliţişti de frontieră şi vameşi, a depistat echipament militar cu elemente distinctive, ce presupune implicarea tânărului în acţiunile unei mişcări extremiste din regiunea găgăuză.

Persoana reţinută a fost deferită Procuraturii Generale, a indicat poliţia de frontieră.

De amintit că, la începutul lunii august, doi tineri din Comrat, capitala Găgăuziei, au fost condamnaţi la cinci ani de închisoare cu suspendare pentru organizarea unor acţiuni vizând destabilizarea ordinii de stat. Procuratura Generală a Moldovei indica la acea dată, potrivit postului Europa Liberă, că tinerii ”au fost învinuiţi că au acordat suport serviciilor secrete străine în scop terorist şi au pregătit organizarea unei formaţiuni paramilitare ilegale”. Potrivit procurorilor de la Chişinău, serviciile străine pentru care ar fi lucrat tinerii sunt cele ale Federaţiei Ruse.

La începutul lui octombrie, Consiliului Suprem de Securitate al statului moldovean anunţa că peste 30 de presupuşi militari ruşi, care încercau să intre ilegal în Republica Moldova, au fost întorşi în ultimele trei luni de pe aeroportul internaţional Chişinău.