Bani gratis de la stat pentru tinerii sub 30 de ani. Se decontează chiria, naveta şi 50% din salariul plătit d eorice angajator

Tinerii din Ungaria vor primi bani pentru chirie și navetă. De asemenea, firmele vor beneficia de un ajutor pentru achitarea salariilor.

16 apr. 2024, 22:33
Bani gratis de la stat pentru tinerii sub 30 de ani. Se decontează chiria, naveta şi 50% din salariul plătit d eorice angajator

În Ungaria, Viktor Orban are probleme mari din cauza șomajului în rândul tinerilor. Ca urmare, guvernul ungar a inițiat Programul „Garanția pentru Tineret Plus”.

Tinerii primesc sprijin financiar de la stat pentru salarii, chirie, călătorie și recalificare, a declarat Sandor Czomba, secretarul de Stat de la Ministerul Economiei Naționale din Ungaria, în emisiunea „Mokka” de pe Tv2.

Se oferă tinerilor bani pentru chirie și navetă. Mai mult, companiile care îi vor angaja vor primi 50% din salariul plătit acestora.

Primark face angajări în România. Retailerul oferă salarii de până la 5.000 de lei și bonuri de masă

Potrivit Hirado, scopul programului este să crească ocuparea forței de muncă prin acordarea de bani de la stat. Tinerii vor primi 50% din salariul brut vreme de 4-6 luni în prima fază. Dacă locul de muncă se află la o distanța de peste 60 km de la domiciliu, tânărul va primi 186.000 fe forinți (echivalentul unei sume de 2.347 lei) timp de un an pentru a-i subvenționa chiria.

De asemenea, vor fi sprijiniți financiar și tinerii care au locul de muncă în raza a 60 de km de la domiciliu, primind 10.000 – 12.000 forinți (126-151 lei) pentru fiecare 10 km.

Voucher de 2.500 lei. Magazinul care vine cu oferta care bate cărucioarele cu reduceri de 65% şi mult aşteptata sacoşă-surpriză
Tinerii care vor să se reorienteze în carieră pot primi 150% din salariul minin pe economie. Secretarul Sandor Czomba a anunțat că vor fi făcute și investiții în regiunile estice și sudice mai sărace ale Ungariei.