Violator recidivist, descoperit de poliţişti după cinci ani de cercetări, pe baza probelor ADN

Un recidivist în vârstă de 37 de ani din Vaslui, care a mai fost condamnat în trecut pentru viol, a fost dovedit de poliţişti, pe baza probelor ADN, ca autor al altui viol comis în anul 2008, victimă fiind o tânără de 32 de ani la acea vreme, care a fost abuzată sexual în propria locuinţă.

17 sept. 2013, 17:16
Violator recidivist, descoperit de poliţişti după cinci ani de cercetări, pe baza probelor ADN

Violul de care este acuzat bărbatul s-a petrecut în primăvara anului 2008, în locuinţa victimei şi a mamei acesteia, în vârstă de 70 de ani la acea vreme, informează Mediafax.

Recidivistul a intrat în locuinţa celor două vasluience pe timpul nopţii şi, într-o primă fază, a lovit-o pe femeia mai în vârstă. Tânăra de 32 de ani a sărit în ajutorul mamei sale, moment în care bărbatul a imobilizat-o, iar apoi a violat-o. Ulterior, autorul a dispărut, fără a putea fi identificat de vreuna dintre femei, având în vedere că era întuneric în camera unde s-a petrecut abuzul sexual.

Cele două vasluience au depus plângere la Poliţie, fiind declanşată o anchetă în urma căreia s-a stabilit un cerc de mai mulţi suspecţi, printre care şi recidivistul de 37 de ani.

„În acest caz, s-a dispus efectuarea unei expertize biocriminalistice la Institutul de Criminalistică al Poliţiei Române pentru a se stabili profilul ADN al autorului, fiind recoltate probe biologice de la mai multe persoane suspecte de comiterea violului. Rezultatul expertizei a arătat că bărbatul de 37 de ani este autorul faptelor comise în luna mai 2008. În aceste condiţii, dosarul de cercetare penală a fost înaintat către Parchet, cu propunerea de trimitere în judecată a autorului pentru săvârşirea infracţiunilor de viol, violare de domiciliu şi loviri sau alte violenţe”, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În momentul audierii făcute de către poliţişti în acest caz, bărbatul de 37 de ani era încarcerat în Penitenciarul Galaţi pentru ispăşirea a altor două infracţiuni comise de către acesta, respectiv viol şi furt.