Viorica Dăncilă şi OFSD propun un Pact pentru protejarea femeilor de violenţa domestică şi viol

Publicat: Sâmbătă, 29 August 2015 15:31 // Actualizat: Sâmbătă, 29 August 2015 15:31 // Sursa: romaniatv.net

In cadrul Scolii de Vara a OFSD, organizata la Mamaia, in perioada 28-30 august, femeile social democrate au transmis un mesaj ferm cu privire la sanctionarea violentei impotriva femeilor si au propus fortelor politice un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol.

"Este datoria noastra, a OFSD, sa propunem tuturor fortelor politice din aceasta tara un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol! Cerem o colaborare transpartinica pentru siguranta femeii din Romania!" a afirmat Viorica Dancila.

Este datoria femeilor social-democrate sa atraga atentia asupra oricaror forme de violenta impotriva femeilor, consideră presedinta OFSD, care a propus fortelor politice un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol.

"Nu putem ramane indiferente in fata acestor manifestari violente impotriva femeilor! Cazurile care au tinut prima pagina a ziarelor din ultimele luni dovedesc clar ca avem nevoie de o dezbatere serioasa privind lupta pentru combaterea violentei domestice si agresiunilor sexuale comise asupra femeilor. Dar lucrurile nu trebuie sa se opreasca aici! Avem nevoie de solutii si actiuni concrete pentru a depasi aceasta situatie. Avem colege care lupta deja in Parlamentul Romaniei si in cel European pentru o legislatie cat mai buna si mai riguroasa pentru combaterea violentei domestice si a violului. Avem multe colege in administratia locala si centrala, care muncesc zi de zi pentru ca romancele noastre sa se bucure de mai multa siguranta, acasa, la locul de munca sau pe strada. Avem, de asemenea, si multe colege membre ale societatii civile, care depun eforturi pentru ca femeia din Romania sa nu mai sufere de pe urma agresiunilor de orice tip. Avem, iata, colege specialiste in toate domeniile importante. Haideti sa ne unim fortele, sa lucram impreuna pentru binele romancelor!

Aceste obiective trebuie sa fie deasupra luptei politice dintre partide, iar toti actorii politici din Romania trebuie sa inteleaga ca o societate moderna si dezvoltata nu lasa loc manifestarilor violente asupra femeilor" a spus presedinta OFSD, Viorica Dancila.

La evenimentul organizat de OFSD au participat, din partea conducerii partidului, presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, presedintele Consiliului National al PSD, Rovana Plumb, si vicepresedintele PSD, Ecaterina Andronescu.

loading...
1 Comenteaza // Vezi comentarii
        Citeste mai mult despre:   
femei psd OFSD viol violenţă domestică Viorica Dăncilă
Daca ti-a placut articolul, urmareste RomaniaTV.NET pe   facebook facebook sau  twitter twitter.
29 aug 18:33
...femeilor si au propus fortelor politice un Pact pentru protejarea femeilor de violenta domestica si viol. Citește mai departe… Citeste mai mult Source:: ...
1
EUR
4.7228
RON
17 Jun
noapte 20 °
zi 30 °
Ultimele joburi adaugate
24 H