Vasile Blaga, despre afirmaţiile comisarului Viviane Reding: E clar, ne pregătim pentru un raport MCV negativ

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, a declarat luni că afirmaţiile comisarului european pentru Justiţie, Viviane Reding, potrivit cărora în România nu este respectat statul de drept s-ar putea reflecta într-un raport MCV negativ şi o amânare a intrării ţării noastre în Schengen, informează Agerpres.

RomaniaTV.net
04 nov. 2013, 11:08
Vasile Blaga, despre afirmaţiile comisarului Viviane Reding: E clar, ne pregătim pentru un raport MCV negativ

„Ce s-a întâmplat în vara trecută ştim cu toţii. Şi Reding şi ceilalţi de la Bruxelles, celelalte oficialităţi, au analizat cu multă atenţie declaraţiile din ultima perioadă ale premierului, când, din nou, au început atacurile la instituţii fundamentale ale statului, la Curtea Constituţională. Vă reamintesc poziţia domnului premier în momentul în care Curtea Constituţională s-a pronunţat împotriva Codului insolvenţei şi a spus că-l încurcă să combată evaziunea fiscală. Lucrurile acestea nu fac decât foarte mult rău României şi, e clar, ne vom pregăti de un raport MCV din nou negativ şi din nou vom discuta despre intrarea în Schengen la calendele greceşti”, a afirmat Blaga, înainte de şedinţa BPN al PDL.

Întrebat dacă în opinia sa pentru „abateri” de genul celor pe care le-a menţionat este nevoie de sancţiuni la nivelul UE, Blaga a spus: „Nu, nu cred că se va ajunge până acolo. Din păcate, este sancţionat poporul român, nu sunt sancţionaţi doar domnul Ponta şi USL-ul”.

Într-un interviu acordat publicaţiei „Die Zeit”, comisarul european pentru Justiţie, Viviane Reding, a menţionat România şi Ungaria printre ţările în care statul de drept nu este respectat sau este chiar pus sub semnul întrebării.