PETIŢIE pentru pedepsirea violatorilor de la Vaslui: 400.000 de semnături

CAZUL fetei violate de la Vaslui a scos la iveală fapte abominabile care se petrec zi de zi în România. Revoltaţi, cetăţenii cer pedepse mai aspre pentru violatori. 

27 iul. 2015, 06:35
PETIŢIE pentru pedepsirea violatorilor de la Vaslui: 400.000 de semnături
PETIŢIE ÎMPOTRIVA VIOLATORILOR DIN VASLUI. O fată de 18 ani din judeţul Vaslui a fost violată de şapte tineri într-o maşină pe un câmp. Iniţial fata s-a întâlnit cu doi dintre aceştia în Vaslui, iar băieţii i-au promis că o duc acasă într-o localitate învecinată.  

SEMNEAZĂ ŞI TU PETIŢIA 

Însă, tinerii au mers pe un câmp şi au chemat alţi cinci prieteni cu care şi-au bătut joc de fată.
 
Scandalizaţi de faptă, dar şi de modul cum judecătorii au îngăduit lăsarea în libertate a celor care au siluit-o pe elevă, autorii unei petiţii online cer să se facă dreptate. 

O parte dintre magistraţii care au dispus punerea în libertate a celor şapte tineri din Vaslui, judecaţi pentru că au violat o fată de 18 ani, sunt cercetaţi disciplinar pentru exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă, potrivit Inspecţiei Judiciare. 

Inspectorii din cadrul Direcţie de inspecţie pentru judecători şi a Direcţiei de inspecţie pentru procurori au început, vineri, cercetarea disciplinară faţă de unii dintre magistraţii implicaţi în dispunerea măsurilor preventive în cazul celor şapte tineri judecaţi de Judecătoria Vaslui pentru viol şi lipsire de libertate în mod ilegal.

Potrivit unui comunicat trimis agenţiei MEDIAFAX de Inspecţia Judiciară, cercetarea disciplinară a fost începută pentru abaterile prevăzute de articolul 99 litera t „exercitarea funcţiei cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă” şi litera m. „nerespectarea în mod nejustificat a dispoziţiilor ori deciziilor cu caracter administrativ dispuse în conformitate cu legea de conducătorul instanţei sau al parchetului ori a altor obligaţii cu caracter administrativ prevăzute de lege sau regulamente” din Legea 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată.