Poliţist de frontieră lovit şi târât cu maşina de un contrabandist de ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au prins în flagrant, pe raza municipiului Constanţa, doi cetăţeni români care tranzacţionau 10.000 de ţigarete de contrabandă dintr-un autoturism. În timpul desfăşurării acţiunii, unul dintre poliţiştii de frontieră aflaţi în misiune a fost acroşat de autoturismul condus de unul dintre suspecţi, în mod intenţionat, iar colegul său a făcut uz de armanentul din dotare.

RomaniaTV.net
04 dec. 2014, 12:37
Poliţist de frontieră lovit şi târât cu maşina de un contrabandist de ţigări

Poliţiştii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Constanţa au desfăşurat miercuri seara o acţiune pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu produse din tutun, scrie adevarul.ro. Astfel, poliţiştii de frontieră au monitorizat desfăşurarea unei tranzacţii cu ţigări de contrabandă, în care două persoane aflate într-un autoturism marca BMW seria 3 înmatriculat în Bulgaria, doreau să plaseze un bax de ţigarete la un imobil din municipiului Constanţa.

Citeşte şi Urmărire ca-n filme după contrabandiştii de ţigări. Poliţiştii au tras mai multe focuri de armă

În momentul în care una dintre persoane s-a dat jos din autoturism şi a scos din portbagaj cantitatea de 10.000 de ţigarete marca „Assos” pentru a o preda unei alte persoane, poliţiştii de frontieră au intervenit pentru reţinerea suspecţilor. Cele două persoane aflate pe trotuar s-au conformat somaţiilor verbale ale politiştilor de frontieră, însă conducătorul autoturismului a accelerat, încercând să fugă.

În tentativa de a scăpa, şoferul l-a acroşat intenţionat pe unul dintre poliţiştii de frontieră care voia să-l imobilizeze, târându-l pe asfalt câţiva metri. Observând că autoturismul nu opreşte şi viaţa colegului este pusă în pericol, un coleg al poliţistului l-a somat pe şofer, a tras întâi un foc de avertisment în plan vertical, după care a tras alte şapte cartuşe spre pneurile autoturismului.

Citeşte şi Focuri de armă pentru prinderea unor contrabandişti de ţigări din Republica Moldova

Conducătorul auto nu a oprit nici de această dată, continuându-şi deplasarea în viteză pe străzile secundare ale municipiului Constanţa. Poliţiştii de frontieră au solicitat sprijinul poliţiştilor de la Rutieră care au început cercetările. Dosarul este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ultraj, tentativă de omor şi fugă de la locul accidentului. Poliţistul de frontieră rănit a fost transportat la spital în vederea acordării de îngrijiri medicale, acesta având leziuni la piciorul stâng care i-a fost imobilizat într-o atelă gipsată, în prezent starea lui de sănătate fiind stabilă.